Havliyo

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Irkları
  4. »
  5. American Staffordshire Terrier Özellikleri ve Bakımı

American Staffordshire Terrier Özellikleri ve Bakımı

American Staffordshire Terrier Özellikleri ve Bakımı

American Staffordshire Terrier

Amerikan Staffordshire Terrierlerinin sert göründüğünü biliyoruz. Bu nedenle insanlar onu korkutucu bulsa da ona sahip olmak istediğinizde aklınızda soru işareti bırakan tiptedir. Ancak sanılanın aksine aile ortamına çabuk uyum sağlayabilecek ve saldırganlıklarını bastırabilecek davranışlar gösterirler.

Amerikan Staffordshire Teriyeri çok zekidir, aileye çok düşkündür ve aktif karakteriyle göz doldurur. Her zaman oynamak istiyorlar.Bunu başarmak için günde 2 saat egzersiz yapmanız, yürümeniz ve aktif olarak vakit geçirmeniz gerekiyor. İlginç bir özellikleri var: Kendilerine çok güvendikleri için havlamayı sevmiyorlar. Koruma içgüdüsü sayesinde sahibine oldukça sadıktır. Cinsi tanımlayan “Amstaff”, “Am Staff”, “Staffy” ve “American Staffy” gibi birçok isim vardır. Bunlar en sık kullanılan isimlerdir.

Boyutuna rağmen gücü onu şaşırtıyor.Peki Amerikan Staffordshire Teriyeri sahiplenmek isteyen kişiler nelere dikkat etmelidir? Amerikan Staffordshire Teriyerinin özellikleri ve bakımıyla ilgilenen herkes bu makaleyi baştan sona okumalıdır.

American Staffordshire Terrier

Amerikan Staffordshire Teriyeri hangi ülkeye aittir?

Bu cinsin menşe ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’dir. İngiltere ismi de bu bağlamda anılıyor. AmStaff’ın ilk çeşidi, 19. yüzyılda terrier ve bulldog türlerinin melezlenmesiyle oluşturulan Stafford Terrier cinsidir. Ardından yarışın ABD’ye yolculuğu başlıyor.Amerikalı yetiştiriciler, Amerikan Staffordshire Terrier ırkını, onları daha güçlü ve daha büyük hale getirmek için melezleyerek yarattılar.

1920’lerde bazı köpek sahipleri onları gösterilerde kullanmak istediler ve 1936’da cinsi AKC’ye kaydettirdiler. Her ne kadar Pittbull’larla pek çok benzerliğe sahip olsalar da bu ırkların aynı olmadığı yaygın bir bilgidir.

Amerikan Staffordshire Teriyeri çok tüy döküyor mu

Eğer hayatınızı bu köpeklerden biriyle paylaşırsanız, onların bakımının diğer cinslere göre daha kolay olduğunu göreceksiniz. Kısa, kalın saçlarınızı haftada bir veya iki kez fırçalarsanız saç dökülmesi sorunu ciddi oranda azalacaktır. Bu nedenle evde çok fazla saç görmek istemeyenler için Amstaff uygun bir tercih sayılabilir. Bu aşamada önemli olan kişinin köpeklerle ilgili deneyiminin olup olmadığıdır. Bu asil ırkın eğitilmesi kolay olmasına rağmen bazen saldırgan bir tavır sergileyebilir.

american staffordshire terrier bakimi

Amerikan Staffordshire Teriyerleri için Köpek Eğitimi

Amerikan Staffordshire Teriyerlerini köpeklik döneminden itibaren eğitmeye başlamak daha iyi ve sağlıklı olacaktır. Zeki köpek ırkları olduklarından eğitime açıktırlar. Ancak yetişkin olduklarında eğitilmeleri biraz daha zorlaşır. Bu nedenle köpek yavrusu olarak başlamak daha iyidir.

Ayrıca yavruluk döneminde tasma kullanmaları da öğretilmelidir.Eğer eğitiminize çok fazla güvenmiyorsanız alanında profesyonel olan kişilerden yardım almanız daha doğru olacaktır. Ayrıca yavrularını eğitirken diğer köpeklerle iletişim halinde olmaları daha sağlıklıdır.

Maruz kalabileceği hastalıklardan bazıları

 

Uygun şekilde bakılmadığı ve beslenmediği takdirde herhangi bir hayvanın maruz kalabileceği çeşitli hastalıklar vardır. Ancak Amerikan Staffordshire Terrier köpeklerinde genetik hastalıklar oldukça yaygındır. En sık görülen hastalıklar aşağıdaki gibidir.

  • Alerjiler
  • Kalp hastalığı
  • Hipertiroidizm
  • Kalça displazisi

American terrier

Bir Amerikan Staffordshire Teriyeri kaç yavru doğurabilir

Sağlam bir görünüme sahip olan ancak sevgi dolu niteliklere sahip olan bu köpek türü, her doğumda 5 ila 10 yavru doğurur. Üreteceği yavru sayısı dişi Amerikan Straffordshire Terrier’in sağlığına, büyüklüğüne, yaşına ve hatta erkek köpeğin sağlığına bağlı olarak değişebilir.

American Staffordshire Terrier Bakımı

 

Tüyleri kısa ve ince olduğundan, onları yalnızca haftada bir veya iki kez fırçalamanız yeterlidir. Aşırı bir kayıp söz konusu değil. American Staff köpeklerinin beslenmesinde protein açısından yüksek, tahıl oranı düşük kuru mama tercih edilmelidir. Bunun nedeni ise bu köpeklerin kas inşa etmek ve güçlü kalabilmek için proteine ​​ihtiyaç duymasıdır. Tahıl içeren gıdalar bu cins köpeklerde alerjiye veya cilt sorunlarına neden olabilir.

Yüksek proteinli bir diyetiniz varsa, çok fazla et yemelisiniz. Enerji seviyeleri oldukça yüksek olan bu köpekler, her gün koşuya veya yürüyüşe çıkarılmalı, egzersiz veya oyun yoluyla enerji yakmasına izin verilebilir. Her gün onları gezdirmezseniz kilo alma ve kilo alma olasılıkları daha yüksektir. Eğitimleri ve sosyalleşmeleri yavruluk döneminde başlamalıdır. Bu onlara daha uyumlu ve ılımlı bir yapı kazandırır.

American Staffordshire Terrier Özellikleri ve Bakımı

 

Amerikan Staffordshire Teriyeri eğitilebilir mi

 Amerikan Staffordshire Teriyeri akıllı bir köpektir. Her şeyden önce sahibini memnun etmek ister. Bu da köpeğin eğitime açık olduğunu gösteriyor. Ancak yetişkin Amerikan Staffordshire Teriyeri, konu eğitim olduğunda sorun yaratabilir. Bu nedenle bu cinsi yetiştirmeyi düşünüyorsanız mutlaka yavru köpek olarak yetiştirin.Büyüdükten sonra uslu bir köpek olduğundan fazla eğitime ihtiyaç duymaz ancak diğer köpeklerle sosyalleşmesi kesinlikle şarttır.

Amerikan Staffordshire Teriyerinizi kendiniz eğitemiyorsanız onu profesyonel bir köpek eğitmenine emanet edebilirsiniz. Dışarıdan saldırgan görünebileceği için küçük yaşta tasmalı yürümeyi öğrenmeli ve asla tasmasız dışarı çıkarılmamalıdır. köpeğiniz için hemen doğru tasmayı almalısınız. Aşağı, yukarı, aşağı gibi temel komutlar sayesinde sahibiyle herhangi bir oyunu nasıl oynadığını görecek, tereddüt etmeden yapacak ve eğlenecektir.

 * Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir “veteriner hekim’in” görüşü kadar değerli değildir. Evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı öneriyoruz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir