Havliyo

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Beslenme
  4. »
  5. köpekler yulaf ezmesi yer mi

köpekler yulaf ezmesi yer mi

köpekler yulaf ezmesi nasıl yer

Yulaf Ezmesi Köpekleri Hasta Edebilir Mi

Elbette herhangi bir yiyecek birçok köpek için sorunlara neden olabilir ve yulaf ezmesi de bir istisna değildir. Yulaf alerjisi olan köpekler yulaf ezmesini sindirmekte zorluk çekerler, bu da mide rahatsızlığına veya cilt sorunlarına neden olabilir. Köpeğinize çok fazla  vermek de sorunlara neden olabilir: Diyetini bozabilir ve vücuttan çok fazla lif geçmesi mide sorunlarına neden olabilir. Çoğu köpek ara sıra biraz  yemekten çekinmez.

Köpeğime ishal için yulaf ezmesi verebilir miyim

“Yulaf ezmesi, evcil hayvanınızın ishal olduğu ve bağlayıcı bir madde görevi gördüğü durumlarda yumuşak bir diyete mükemmel bir katkıdır” diyor. Diyor. ayrıca köpeğinizin tüylerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olan B vitamini ve cilt sağlığına iyi gelen omega-6 yağ asitlerini de içerir.

 

Köpekler için iyi bir kahvaltı nedir

Köpeğiniz İçin 8 Kahvaltı Maması

Kalanlar. Artıklar en açık ve en kolay olanlardır. …
Yumurtalar. Yumurta favoridir. …
Sardalya. Sardalya – tercihen kaynak suyunda ve ilave tuz yok. …
Hububat. …
Kemikler.

köpeklerde yulaf ezmesi

Köpeğinizin Yulaf Ezmesine Neler Ekleyebilirsiniz

Esmer şeker ve akçaağaç şurubu gibi ürünler piyasaya sürülmesine rağmen, köpeğinizin yulaf ezmesini daha da heyecanlı hale getirmek için hala ekleyebileceğiniz birçok katkı maddesi bulunmaktadır.

  • Fıstık Ezmesi: Çoğu köpek zaten fıstık ezmesini sever ve şeker ilavesiz bu doğal tereyağından bir çay kaşığı köpeğinizin yulaf ezmesine mükemmel bir katkı olacaktır.
  • Meyve: Köpek dostu meyveleri küçük parçalar halinde kesin ve karıştırın. Bazı iyi seçenekler muz, çilek, yaban mersini veya elmadır.
  • kabağı Püresi: Yulaf ezmesini kabak püresiyle karıştırarak daha da lifli hale getirin.Balkabaklı turta dolgusu değil, saf balkabağı olduğundan emin olun.
  • Tarçın: Tarçın doğal bir antiinflamatuardır ve kalori eklemeden lezzet katmanın harika bir yoludur (ve köpekler buna bayılır!).
  • Ay Çekirdeği: Tuzsuz ayçiçeği çekirdeği güçlü bir antioksidandır ve köpekler için idealdir. Köpeğinizin yulaf üzerine birkaç tane tane serpin, ancak cildini siyah bırakmayın.

Köpeğinizi Yulaf Ezmesi ile Nasıl Beslersiniz

Yulaf  köpeğiniz için sağlıklı bir atıştırmalık haline getirmenin sırrı doğru çeşidi seçmek ve doğru şekilde hazırlamaktır. Sorunları önlemek için şu ipuçlarını izleyin:

Pişmiş: Çiğ yulaf vermek yerine yulafı köpeğinize vermeden önce pişirin.

Tam tahıllı ürünler daha iyidir. Köpeğinize yalnızca tam yulaftan yapılmış yulaf  verin. İşlenmiş tahıllar sağlık açısından daha az fayda sağlar ve köpeğinizin midesinin bozulmasına neden olabilir.

Temel Bilgilere sadık kalın Paketlenmiş yulaf ezmesini servis ederken, önce içindekiler listesini kontrol edin. Bazı paketlenmiş yulaf türleri ilave şeker veya diğer tatlandırıcılar içerir.

Porsiyonlar küçük olmalıdır. Sade, pişmiş yulaf  fincan başına yaklaşık 150 kalori içerir. Çok fazla gibi görünmese de köpeklerin bizden çok daha az kaloriye ihtiyacı olduğunu unutmayın.(Örneğin, 25 kiloluk bir köpeğin kilosunu korumak için günde yalnızca 550 kalori tüketmesi gerekir.) Yani eğer köpeğinize yulaf  verirseniz, genellikle bir veya iki çorba kaşığı yeterlidir.

Bu ürünü yemek yerine kullanmayınız.  köpekler için pek çok faydası olmasına rağmen, dengeli bir köpek beslenmesi için gerekli olan pek çok besin öğesi hâlâ eksiktir. Yavru köpeğinizin ihtiyacı olanı almasını sağlamak için onu yemek yerine atıştırmalık olarak servis edin.

köpekler yulaf ezmesi nasıl yer

Yulaf ezmesi  pire öldürür mü

Tek başına pireleri öldürme veya kovma özelliği yoktur. Kullanımdan sonra şampuanlar su ile iyice durulanmalıdır.  Evcil hayvanınızı yıkarken, önce onu durulamayın, aksi takdirde üzerine pireler atlar.

Yulaf Ezmesinin Köpekler İçin Faydaları

 insanlar için iyi kılan her şey, birkaç uyarı dışında köpekler için de iyidir. Yulaf  köpekler için sağlıklı bir seçenek olmasının nedenlerinden biri de nispeten yumuşak olmasıdır. Sadece suyla; Süt, şeker veya yulaf açısından zengin diğer katkı maddeleri içermeyen pişmiş yulaf , katkı maddeleri konusunda endişelenmenize gerek kalmadan köpeğinize yukarıda listelenen tüm vitaminleri ve besin maddelerini sağlayan sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bu aynı zamanda köpeğinizin beslenmesine daha fazla su katmanın iyi bir yolu olabilir, özellikle de yulaf  pişirdikten sonra çok sıcak (kaynayan değil) su eklerseniz

 

UYARI:  yüksek lif içeriği nedeniyle, mide-bağırsak veya bağırsak sorunları olan köpeklerin diyetine biraz daha fazla lif eklemek için bir çözüm olarak sıklıkla tavsiye edilir. Ancak köpeğinizin midesi hassassa öncelikle veterinerinizle iletişime geçmeniz en doğrusu olacaktır.

köpekler yulaf ezmesi yer mi

Köpeğime yulaf ezmesi  nasıl veririm

  1. Bir Köpek İçin Yulaf Ezmesi  Nasıl Yapılır?
  2. 1 su bardağı tam yulaf ezmesini bir karıştırıcıya ekleyin ve yulaf  ince bir toz haline gelene kadar karıştırın.
  3. Bir küveti veya büyük bir kovayı ılık ama sıcak olmayan suyla doldurun. …
  4. Köpeğinizi küvete yerleştirin ve beş ila 10 dakika kadar ıslanmasına izin verin. …
  5. Köpeğinizi durulayın ve ardından havluyla kurulayın.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir