Havliyo

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Irkları
  4. »
  5. Rottweiler Özellikleri ve Bakımı

Rottweiler Özellikleri ve Bakımı

Rottweiler Özellikleri ve Bakımı

Rottweiler Tarihi

Rottweiler özellikleri ve Tarihi Tarihsel kanıtları oldukça eski olan Rottweiler, gücün sembolü olarak kabul edilir. Çevik, atletik ve güçlü iskelet yapısı sayesinde her zaman kusursuz görünen türlerden biridir. Birçok alanda koruma amacıyla kullanılan ve eğitilen Rottweiler türleri, Roma İmparatorluğu’ndan bu yana bilinen ırklardır. Savaşçı bir ırk olduklarından, ordu gruplarını yönetmeye ve komuta etmeye ve onları korumakla görevlendirilmeye alışkındırlar. 19. yüzyılda zor zamanların ardından nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Rottweiler cinsi, 19. yüzyılda yeniden canlandırıldı. Rottweiler ırklarını korumak ve tanımak amacıyla Genel Alman Rottweiler Kulübü (ADRK) kuruldu. Resmi olarak tanınan Rottweiler, özellikleriyle tanınan bir cinstir ve günümüzde hala en popüler köpek ırklarından biridir.

Rottweiler Özellikleri  iri yapılı ve iyi bir dış görünüme sahip kaslı bir köpektir. Bu nedenle pek çok kişi konuya korkuyla ya da çekingenlikle yaklaşmaktadır. Aslında Rottweiler köpekleri iyi bir eğitimle kelimenin tam anlamıyla son derece uysal, sevecen ve aile köpeği haline gelirler. Rottweiler orta boy köpek ırklarıdır. Kaslı gövdesi nedeniyle yapısal olarak gövdesinden daha uzundur.

Rottweiler, boyutlarına rağmen sahiplerine ve aile üyelerine karşı sadık ve şefkatlidir. Enerjik köpeklerdir. Ayrıca vücutları son derece güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Rottweiler’ın siyah kürkü, canlı, parlak ve yoğun kürk yapısı sayesinde ona zarif bir görünüm kazandırır. Rottweiler’lar uygun şekilde eğitilip eğitildiklerinde itaatkar ve sevgi dolu köpeklerdir.Ancak kendilerini iyi eğitmeyen kişiler tarafından eğitildiklerinde saldırgan ve şiddet yanlısı olurlar. Bu nedenle Rottweiler köpeklerinin ve onları eğiten kişinin eğitimi önemlidir.

Rottweiler birçok aile tarafından değer verilen ve sahiplerine hayat yoldaşı olarak eşlik eden bir köpek cinsidir. Cesur, güzel ve harika bir köpek olan Rottweiler köpek cinsini yakından tanıyalım…

sevimli rottweiler köpek

Rottweiler Özellikleri Ve Karakteri

Rottweiler son derece popüler ırklardan biridir. Ancak bu ırkların doğru eğitim alması çok önemlidir. Aksi takdirde agresif bir karaktere sahip olabilirler. Bu nedenle öncelikle karakter yapısını belirlemelisiniz. Rottweiler’ın kişiliği genellikle sadık, arkadaş canlısı, nazik ve korkusuzdur. Bunlar aynı zamanda birincil koruma köpeği olan ırklardır. Korkusuz ve cesur oldukları için ailelerine karşı her zaman koruyucu bir niteliğe sahiptirler.

Olası bir tehlikeye karşı saldırgan davranışlar sergileyebilir ve huysuz görünebilir. Görünüşleri iri ve agresif görünse de aslında oldukça hoşgörülü köpeklerdir. Ancak yetiştirilme tarzınıza göre karakter özellikleri değişebilir.

 

Rottweiler köpekleri nerede aktif

Rottweiler özellikleri bakımından en büyük zekalarıyla tanınan köpeklerdir. Ayrıca güçlü, uzun ömürlü ve uysal yapıları sayesinde birçok alanda etkin rol oynarlar. Rottweiler köpeklerinin yaygın olarak kullanıldığı alanlar şunlardır: Rehber köpek olarak. Polis köpeği gibi. Arama ve kurtarma operasyonlarına katılın. Askeri bir köpek olarak. Kişisel koruma köpekleri olarak.

Rottweiler Kopekleri Ozellikleri Bakimi

Rottweiler Egzersiz İhtiyacı

Rottweiler ırkları eğlenceli ve heyecan vericidir. Günlük egzersiz ihtiyacı karşılanmalıdır. Aksi takdirde huysuz ve inatçı olabilirler. Bol bol pratik yapmalı ve geniş alanları seçmelisiniz. Sahipleriyle vakit geçirmeyi çok sevdiği için köpeğinizle oynayabilir ve yürüyebilirsiniz.Bu onu mutlu ediyor. Egzersiz ihtiyacını karşıladığınız takdirde kolaylıkla adapte olacak ve evdeki hayatını takip edecektir.

Rottweiler Özellikleri

  • Anavatanları Almanya’nın Rottweil şehridir.
  • çok eski bir köpek türüdür.
  • Fiziksel olarak büyük köpeklerdir.
  • Kulakları düşük ve yanakları sarkık.
  • Tüyleri kısa olduğu için tüy dökümü problemi hemen hemen hiç olmaz ve tüylerin bakımı kolaydır.
  • Belirgin ve güçlü kaslara sahip bir hayvandır.
  • Çok çevik köpeklerdir. Fazla havlamazlar.
  • Havladıklarında sesleri çok yüksek ve derindir.
  • Düzenli egzersize ihtiyacınız var.
  • Geniş alanlarda koşmayı severler.
  • Sahipleriyle oynamayı severler.
  • Zeki ve inatçıdırlar. Meraklı, dikkatli ve temkinli hayvanlardır.
  • Saldırgan davranma eğiliminde olmalarına rağmen, uygun eğitimden sonra uysal ve itaatkar olurlar. Öğrenilebilen ve eğitilebilen köpek ırklarından biridir.
  • Ataları çoban köpeği oldukları için savunma içgüdüleri güçlüdür.
  • Ev sahiplerini ve evlerini koruma eğilimi bazen çok ileri gidebiliyor.
  • Bir tehdit algıladıklarında onları durdurmak zor olacaktır.
  • Tanımadıkları insanlara ve diğer canlılara karşı iyi davranamazlar.Buna alışmak zaman alır. Sahiplerinden yoğun ilgi ve sevgi beklerler.
  • Yalnız kalmayı sevmiyorlar. Kuyruklar yerleştirilemeyebilir.
  • İyi bakımla ömürleri 10 yıldan biraz fazladır.

 

Rottweiler Özellikleri ve Bakımı

Rottweiler köpek yavrusu nasıl yıkanır?

Rottweiler yavruları 8 haftalıktan itibaren banyo yapılabilir. Rottweiler yavrularının doğru şekilde nasıl yıkanacağı sorusunun cevabı bu köpeklerin sağlığı açısından önemlidir. Rottweiler yavrularını yıkamak için ılık su tercih edilir. Sevgi ve sakinlik banyo yapmayı kolaylaştırır.Yıkamak için fırça kullanabilirsiniz. Ayrıca yıkarken gözlerinize ve kulaklarınıza su kaçmamasına dikkat edin. Yavruların banyodan keyif alabilmesi için banyo yaparken ödüllendirilmeleri gerekir. Yıkandıktan sonra yavrular bir havluyla dikkatlice kurutulmalıdır.

Rottweiler’lar hangi yaşta tıraş edilmelidir

Rottweiler özellikleriden dolayı mevsim değiştiğinde tüy dökebilir. Bu nedenle Rottweiler köpeklerinin hangi yaşta tıraş edilmesi gerektiği sorusu önem kazanmaktadır. Geçiş döneminde bu cins köpeklerin tıraş edilmesi tavsiye edilir. 8 haftadan büyük köpekler traş edilebilir.Ancak daha iyi bir seçenek, veterinerinize danışarak tıraş işlemini planlamaktır.

Rottweiler Eğitimi Nedir

Rottweiler olma eğitimi temel itaat eğitimiyle başlar. Bu cins için eğitim çok önemlidir. Bu bağlamda “Rottweiler eğitimi nedir?” sorusunun cevabı önem kazanmaktadır. Çünkü kötü davranan köpekler kibirli ve saldırgan olabilirler.Yavru köpek küçükken sosyalleşme eğitimi yapılmalıdır. Bu köpekler için sosyalleşme eğitimi çok önemli bir eğitimdir. Davranışlarını diğer köpeklerle ve insanlarla temasa uyarlamayı öğrenmeleri gerekir.

 

Rottweiler’ınızı evde lazımlığa nasıl alıştırırsınız

Rottweiler özellikleri gereği apartman dairesinde yaşamaya adapte olmuş köpeklerdir. Rottweiler’larda tuvalet eğitimi nasıl organize edilir sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz. İç mekanlarda kolaylıkla saklanabilirler. Yavru köpeğiniz küçükken ona kapalı alanda tuvalet eğitimi vermelisiniz.Tuvaletin evin sessiz ve kalabalık bir bölgesinde bulunması önemlidir. Yavru köpeğinize bir ödül vererek tuvaletin yerini öğretebilirsiniz. Yemek yedikten sonra tuvalete götürerek tuvalete gitmesini teşvik edebilirsiniz.

Bir Rottweiler’a dışarıdaki tuvaleti kullanma eğitimi nasıl verilir?

Rottweiler  özellikleri bakımından yabancılara karşı saldırgandır. Bu nedenle açık hava tuvalet eğitimi sosyalleşme kurslarını da içermelidir. Onu her gün aynı saatte yürüyüşe çıkararak ve tuvalet gibi belirli bir yeri işaret ederek ona tuvalet eğitimi verebilirsiniz. Kalabalıktan uzak yerleri tercih etmekte fayda var. Bu nedenle, Rottweiler’ınız için açık havada tuvalet eğitimi düzenlemenize yardımcı olacak bir profesyonelden yardım istemek mantıklı olabilir.

rottweiler eğitimi

Rottweiler özellikleri ve bakımı hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştık. rottweiler bakımı gerçekten zor olsada rottweiler özellikleri bakımından çok hoşunuza gidecek köpek cinsidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir