Yavru Köpek Rehberi
Köpekler cinslerine göre farklı aylık aralıklarla doğum yaparlar. Çok küçük köpekler için bunlar 8 aydan büyük yavru köpeklerdir, büyük köpekler için bunlar 15 aydan büyük yavru köpeklerdir. Bu andan itibaren köpek yavrusu eğitimi başlar. Bu işlem öncesinde köpeğin temel eğitimi anne tarafından gerçekleştirilir. Yeni doğmuş bir köpeğin beslenme, sosyalleşme, diş kırma, ısırma yeteneğini öğrenme gibi temel gelişimi aile yanında kaldığı sürede tamamlanır.
Köpek sahibi, dişleri olan ve artık süt içmeyen bir köpek yavrusuyla uğraşıyor.Köpek sahiplerinin bu dönemde bilmesi ve dikkat etmesi gereken pek çok konu var. Yetişkin köpeklerin aksine yavru köpeklerin bakımı zor ve sabırlı bir süreçtir.
Yavru Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır
1 Aydan Büyük Yavru Köpeklerin Bakımı
Yavruların çene ve diş gücü 4 haftadan sonra gelişir. Ancak hastalıklara karşı dirençleri hala düşüktür. Bu yüzden yemek yerken, yürürken ve egzersiz yaparken ekstra dikkat etmelisiniz.
1. Yavruların Beslenme Alışkanlığı
Yavruların dişleri henüz gelişmediğinden ve sindirim sistemleri yetişkin köpeklerle aynı olmadığından onları beslerken dikkatli olunmalıdır. Sahipleneceğiniz yavru köpeğe başlangıç maması verebilirsiniz. Bu, yavru köpeğinizin yemeği çiğnemesini ve sindirmesini kolaylaştırır. Ayrıca evde bu yiyecek yoksa ona inek sütünü suyla karıştırılmış veya haşlanmış sebze verebilirsiniz.
Yavruların yaşlarına göre günlük yemesi gereken öğün sayısını şöyle sıralıyoruz:
- 2 aylıkken 4 öğün
- 4 aylıkken 3 öğün
- 6 aylıkken 2 öğün
Sokakta yaşayan patili dostunuz için de durum bu şekildedir. Ancak öncelikle annesinin yanında olmadığından emin olmanız gerekiyor. Çünkü annesi onu kendi sütüyle daha sağlıklı bir şekilde besleyebilir. Annesinden ayrıysa yavru köpeğe inek veya keçi sütü içirebilirsiniz. Ancak bu sütler yavru köpeklere göre fazla laktozludur ve onlar için sindirmesi zordur.Bu nedenle laktozsuz sütü suyla karıştırıp yavru köpeğinize vermelisiniz. Köpeğiniz bir aydan büyükse aşağıdaki yiyecekleri de pişirebilirsiniz:
Havuç Ispanak
Kabak Tatlı patates
balkabağı Kereviz
Yeşil fasulye
Yavru köpekleri ne sıklıkta yıkamanız gerekir
Konu köpeğinizi ne sıklıkta yıkamanız gerektiğine gelince, arkadaşınızın tüy dokusu ve yaşam tarzı önemlidir. Kısa tüylü Yavruların yılda yaklaşık iki kez banyo yaptırılabilirken, uzun tüylü yavru köpekler üç ayda bir banyo yaptırılabilir. Banyo yaparken köpek şampuanı kullanmak çok önemlidir. Cildinizin pH’ı insanlarınkiyle eşleşmediğinden geleneksel şampuanlar cilde zarar verebilir.
Doğal özler içeren ve sağlıklı cildi destekleyen köpek şampuanları tercih edilerek bakım işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Alternatif olarak köpek sabunu ve köpek kuru şampuan ürünlerini de tercih edebilirsiniz.
Köpek Yavrusu Eğitimi: Yavru Köpekler Nasıl Eğitilir?
Köpek eğitimine eve döndükten sonraki ilk günden itibaren yavaş yavaş başlanmalıdır. Olumlu odaklı bir eğitim, hem onu tamamlayanlar için hem de mutlu ve keyifli bir yaşam için en önemli ön koşullardan biridir.
Yavru Köpeklere Tuvalet Eğitimi
köpeklere tuvalet eğitimi denildiğinde aklımıza ilk gelen, Yavruların tuvalet eğitiminin nasıl verilmesi gerektiğidir. Temizlik? – İşte soru şu.Tuvalet eğitimi yavru köpekler için en önemli eğitim seanslarından biridir. Belirttiğiniz yerdeki tuvaleti kullanabilmeleri için o yerin kolay ulaşılabilir olmasına dikkat edin. Arkadaşınızın tuvalete gitmesi gerektiğini fark ettiğinizde onu gitmesi gereken yere götürün, gittiğinde ise bu davranışını ikramlarla ve bol sevgiyle pekiştirin.
Hijyenik ped ve köpek tuvalet eğitimi spreyi gibi yardımcıları kullanarak tuvalet eğitimi sırasında üst düzey konfor elde edebilirsiniz. Köpeğiniz için hangi tür idrar pedinin önemli olduğuna karar verirken yavru köpeğinizin büyüklüğünü, vücut ölçülerini ve alışkanlıklarını dikkate alabilirsiniz. dikkate alın.