Havliyo

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Kedi
  4. »
  5. 5 Beyaz Kedi Cinsi

5 Beyaz Kedi Cinsi

5 Beyaz Kedi Cinsi

5 Beyaz Cins Kediler

Beyaz kedi cinsi, güzel kürkü ve zarif görünümü nedeniyle kedi severler tarafından sevilmektedir. Beyaz kürklü kedilerin nadir ve özel bir görünüme sahip olması nedeniyle pek çok kişi bu ırkları tercih etmektedir. Ancak farklı çeşitleri arasında bazı farklılıklar vardır. Bu yazıda sevimli pofuduk beyaz dostlarımız hakkında bazı ilginç gerçekleri sizlerle paylaşacağız. Hazırsanız 5 örnekle kedilerin dünyasına yolculuk edelim!

1. Van Kedisi: En Beyaz Kedi Cinsi

Van kedisi, Doğu Anadolu’da Van Gölü çevresinde yaşayan bir kedi türüdür. Van kedisi ırkı bu özelliğiyle öne çıkan farklı renklerde gözlere sahiptir. Farklı renkli gözleri, muhteşem kürkü, oyuncu kişiliği ve ilginç yüzme yetenekleriyle güzel hayvanlardan biri olan Van kedisi, geliş tarihi kesin olarak bilinmeyen ancak 1950’li yıllarda kitaplarda yer almaya başlayan bir canlı.

Sakin, karizmatik, sadık ve masum özellikleriyle beyefendi ve hanımefendi kelimesini simgelemektedir. Tüm kedilere ait olan ihtişam, Van kedileri için olduğu gibi Van kedileri için de geçerlidir.

cins van kedisi

Göz rengi ve yapısı

ankara beyaz kedi gözleri badem şeklindedir. Van kedisinin gözleri yuvarlaktır. Her iki cins de çift renkli göz yapılarına sahip olabilse de genel olarak Van’ın göz rengi yapısında genetik bozukluk daha sık görülür.

Kürk ve kulaklar

Van kedisinin kürkü genel olarak Ankara kedisine göre daha kısadır ve aynı zamanda daha kalındır. Van kedisinin kafasındaki, kulaklarının arası ve kuyruğundaki sarı-kahverengi kürk dikkat çekiyorsa Ankara kedisinin genel olarak saf beyaz kürk tabakasıyla kaplı, aynı zamanda saflığının simgesi olan bir kürkü vardır.

van kedisi

Yüz Hatları ve Görünüm

Ankara kedisinin keskin, sivri ve üçgen yüz özelliklerine ek olarak Van kedisi daha yumuşak, yuvarlak yüz hatlarına sahiptir.

Ankara kedisinin kulakları Van kedisine göre daha uzun, dik ve tüylüdür. Van kedisinin kulakları daha geniştir.

2. Ankara Kedisi: Beyaz Tüylü Kedi

16. yüzyıldan bu yana asil tarihinin birçok dönemini yaşayan Ankara kedisi, Avrupa’nın en popüler kedi ırklarından biridir. Aslen Ankaralı olmasına rağmen her alanda otorite göstermiş ve büyük boyutlara ulaşmış, ilk uzun tüylü kedilerin atası olmuştur. Ankara kedisi ile Van kedisinin beyaz kürklerinden dolayı sıklıkla karıştırıldığı her zaman söylenir.

Ancak Ankara kedisi daha büyüktür.Bacakları, kulakları, gövdesi ve boynu birçok kediye göre ortalamanın üzerinde uzun ve zariftir. Bazen gözleri Van’ın kedisi gibi iki farklı renk kombinasyonunda görülüyor. Ancak gerçek şu ki neredeyse herkesin mavi gözleri var.

Uzun, katmanlı tüylerinin çok kalın olduğu düşünülmemektedir. Ancak o kadar yumuşaktır ki okşadığınızda sanki ipeğe dokunuyormuşsunuz hissi verir.

ankara kedisi özellikleri

Ankara Kedi Beslenmesi

Ankara kedileri diğer kediler için de mama ile beslenebilir. Kedi maması miktarını kedinin yaşına ve kilosuna göre belirlemek mantıklıdır. Kediniz bir yaşın altındaysa ona yavru kedi maması vermenizi bile öneririz. Kuru kedi mamasının yanı sıra kedinize yaş mama veya kedi ödül maması olarak da bilinen ıslak mama da verebilirsiniz.

Ankara Kedisi ‘nin Karakteri

Ankara kedisi doğası gereği zeki, enerjik ve sosyaldir. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Ankara kedisi yaşadığı evi sahiplenir ve kendisini o evin bir parçası olarak görür. Gerçek şu ki kediler ve sahipleri kendilerini ailenin bir parçası olarak gördüklerinde daha mutlu hayatlar yaşarlar. Ankara kedileri kedi oyuncaklarıyla oynamaktan ve sahipleriyle vakit geçirmekten büyük keyif alırlar.Çocuklu aileler için ideal evcil hayvanlardır. İnatçıdırlar ve sahiplerinin istediklerini yapmaları konusunda oldukça ısrarcıdırlar.

Diğer tüm kediler gibi Ankara kedisi de bağımsızdır. Ankara kedisi hem Van kedisi hem de İran kedisi ile karıştırılabilir. Ankara kedisini Van kedisinden farklı kılan özelliği ise daha hareketli ve oyuncu olmasıdır .Van kedisi suyla oynamayı çok severken Ankara kedisi sudan nefret eder.

cins ankara kedisi

Van kedisi ile Ankara kedisi arasındaki farklar

Saf beyaz kürkü ve iki tonlu gözleri sayesinde ülkemizdeki ender canlılardan biridir. Güzelliği tüm dünyada tanınan Van kedileri ve Ankara kedileri çok ünlüdür. Çoğu zaman kedi türleri arasında karıştırılan bu iki cinsin aslında bariz farklılıkları vardır.

Beyaz kürkü ve göz rengi nedeniyle karıştırılan bu iki türü ancak kedi severler ayırt edebiliyor. Van kedisi ile Ankara kedisi arasındaki bariz farkları sizler için listeliyoruz.

1- Van kedilerinin tüyleri Ankara kedilerinin tüylerine kıyasla daha kısadır.

2- Van kedileri sudan korkmayan, yüzmeyi seven tek kedi türüdür.

3- Ankara kedisinin tüyleri genellikle bembeyazdır.

4- Van kedilerinin baş ve kuyruk bölgelerinde sarı lekeler bulunur.

5- Van kedisinin yüzü yuvarlak biçimdedir.

6- Ankara kedisinin yüzü sivridir.

7- Vans kedisinin gözleri yuvarlaktır.

8- Ankara kedisinin gözleri badem şeklindedir.

9- Van kedisinin kulakları büyüktür.

10- Ankara kedisinin kulakları uzun, dik ve tüylüdür.

11- Van kedisinin gözleri iki renkli olsa da tek gözü mavi ve kehribardır.

12- Ankara kedisinin gözleri sarı-mavi veya ela kahverengi olabilir.

3. Khao Manee

Kişilik ve Özellikleri Anavatanı Tayland’da “beyaz mücevher” anlamına gelen Khao Manee, saf beyaz kürkü ve iki farklı parlak göz rengiyle kedi ırkları arasında popüler ve çekici bir kedidir. Khao Plort olarak da bilinen Khao Manee’nin anavatanı Tayland’dır. Tamamen doğal seleksiyonla ve insan müdahalesi olmadan gelişen bir türdür. Zarif ve atletik vücuda sahip orta boy bir kedidir.

Saf beyaz kürkü ve parlak gözleri var.Temel fiziksel özelliklerin çoğu aşağıda listelenmiştir. Öncelikle bu muhteşem güzellikteki yavru kedinin ilginç özelliklerine bir göz atalım… Khao Mane her ne kadar çarpıcı görünümüyle öne çıksa da oyuncu kişiliği, zekası ve ailesine olan bağlılığıyla da eşsiz bir kedidir. Dikkat edilmesi gereken ilk şey, bunun son derece sosyal bir kedi olduğudur. Her aktiviteye dahil olmak ve sürekli göz önünde olmak, “Ben de buradayım” mesajını insan arkadaşlarının günlük yaşamlarına taşımak istiyor.

Eve yabancıların girmesinden korkmuyor ve diğer evcil kedilerle, uslu evcil köpeklerle ve çocuklarla çok iyi anlaşıyor.Kendisine bakan kişiye karşı özel bir yakınlık hisseder. Ona aşık olur ve çeşitli melodik sesler çıkararak sevgisini gösterir. Bu cins sadece sosyal değil, aynı zamanda son derece zeki ve meraklıdır. Bu merak bazen alışılmadık şeyler yaparak yaramazlıklarını ortaya çıkarabiliyor.

Dikkatini çeken bir dolabı, çekmeceyi ya da açık kapıyı açıp ne olacağını görmek ister.Evin her santimini kontrol etmeyi sevmesine rağmen mobilyalara zarar verecek, tahrip edecek hiçbir harekette bulunmuyor. Bir an sonra pencerenin önünde uzanıp dışarıyı seyrediyor, bir an sonra yuvasına çekilip dinleniyor. Aktif olduğu zamanlarda onu meşgul edecek interaktif oyuncaklar, tırmalama direkleri, tırmalama direkleri gibi ekipmanların olması güzel olurdu. Bu enerjik kedi gün içinde çok fazla oyun oynuyor.

tek başına ya da insan arkadaşları ve müsait olduklarında diğer hayvanlarla uzun süreler geçirebilir.Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla hızlı bir şekilde bağ kurabilir ve uzun vadeli bir arkadaşlığa ilk adımı atabilir. Bu bağlamda son derece sosyal bir kedi olduğunu söyleyebiliriz. Khao Manee son derece konuşkan bir kedidir. Sık sık sahibiyle konuşurken görülüyor. Oyun oynarken ya da gün biterken televizyon karşısında oturan sahibinin yanına sokulur, onunla konuşur, sevişir. Kendine güvenen, kendine güvenen ve çekici Khao Manee, dost canlısı bir kedidir ve ailesine son derece sadıktır. O bir ev kedisinden çok daha fazlasıdır.

khao manee kedisi

beyaz kedi Irkın özellikleri

Ülke: Tayland
Tüy: Kısa tüylü
Boyut kategorisi: Orta
Beklenen ortalama yaşam süresi: 10-12 yıl
Sosyal / Aktif / Konuşkan / Oyuncu
Önemli Bilgi Orta düzeydebakımgerektirirKapalıalanda yaşamaya çokuygundur İnsanlarla iyi anlaşır

Kedi Khao Manee oldukça konuşkan; Miyavlaması hiç durmuyor. Ancak bu sesler asla sizi rahatsız edecek kadar yüksek değildir. Keyifle ve uyumla uygulanan bu sanatla meşgul olacaksınız. Harika bir deneyim olacağından emin olabilirsiniz! Aynı zamanda yüksek zekası onu kolayca eğitilebilecek pratik bir fikir haline getiriyor.İnsan ilişkileri mükemmel olan sevgili dostumuz biraz çapkın olabilir. Çünkü kısa sürede herkesin kalbini kazanacak. Mavi boncuk dağıtma, çevresindekilere nezaket ve şefkatle hitap etme sanatında ustadır.

Khao Manee kedi ırkı hangi hastalıklara duyarlıdır

Bu  beyaz kedi  cinsle ilgili hastalıklara yakalanmazlar ancak kendine özgü beyaz kürkleri ve parlak gözleri nedeniyle sağır olabilirler. Yetiştirme programları sayesinde bu türde giderek daha nadir hale geliyor.

khao manee kedi ırkı

 

4. Colorpoint Shorthair

Colorpoint Shorthair Tarihi

beyaz kedi Colorpoint Shorthair kedisini ilk kez gören herkes onun bir Siyam kedisi olduğunu düşünebilir. Siyam kedisine aşırı benzerliğiyle bilinen, kediler arasında pek bilinmeyen ancak asil görünümüyle hemen hemen herkes tarafından bilinen Colorpoint Shorthair, 1940’lı ve 1950’li yıllarda yeni bir Siyam kedisi cinsi yaratmak amacıyla geliştirildi. Renkler. İlk melezleme yılında bir Siyam kedisi ile kırmızı bir Amerikan Shorthair kedisinin melezlenmesiyle meydana geldi.

Bu çiftleşmeden doğan yavru kedilerin kırmızı ve krem ​​tonlarında çarpıcı bir renk dağılımı vardı. 1960’larda bu kırmızı ve krem ​​rengi Colorpoint Shorthair, Amerika Kedi Meraklıları Birliği (CFA) tarafından Şampiyon statüsüyle ödüllendirildi.CFA, kaplumbağa kabuğu ve vaşak benzeri renkler de dahil olmak üzere türün renklerinin çoğunu 1969’da kabul etti.

Şu anda, Colorpoint Shorthair kedisi dünya çapında birçok kedi kaydında Siyam kedisinden farklı bir cinstir. Uluslararası Kedi Derneği (TICA), Colorpoints’i ayrı bir cins olarak değil, Siyam ırkının bir alt türü olarak kabul etmektedir.

colorpoint shorthair kedisi

Shorthair kedi cinsi Colorpoint ‘nin özellikleri

Karakter yapıları Siyam kedilerininkine hemen hemen benzer. Eğer bir Siyam kediniz olduysa bu cinsle olan benzerliğini fark edeceksiniz. Kısa saçlı renk noktası çok konuşkandır. İnsanlarla miyavlayarak iletişim kurarlar. Sahiplerine ve başkalarına sadıktırlar ve ilgiyi severler.

Dikkat çekmediklerinde ise tiz bir ses tonuyla miyavlayarak dikkat çekerler. Diğer kedilerle pek anlaşamayan Colortpoint shorthair kedisi evcil kedi için ideal bir cinstir. Çocuklarla ilişkileri ortalama düzeydedir. Enerjiniz sonsuzdur. Zıplamak, zıplamak ve koşmak bunlardan bazılarıdır.Atletik vücutları sayesinde avlanma konusunda oldukça başarılıdırlar. Eğer evde bir haşere varsa, ona hemen saldırırlar.

Diğer kedilerle pek anlaşamasalar da insanlarla ve köpeklerle dost canlısıdırlar. Uzun süre evde yalnız kalmaktan hoşlanmazlar.

Colorpoint Shorthair kedisinin genel özellikleri nelerdir

Sizlere bu beyaz kedi  ırkının genel özelliklerini tanıtmak istiyoruz.

  • Amerika Birleşik Devletleri Anavatanları olarak kabul edilir.
  • Haber kedisi Siyam kedisi ve Amerikan shorthair kedisi ile yakından akrabadır.
  • Uzun ve ince bir gövdeye sahiptir. orta boy bir kedidir. Ön bacaklarının arka ayaklarından kısa olması nedeniyle son derece çevik bir kedi cinsidir.
  • Onlardan daha iyi avlanabilecek kimse yoktur.
  • Colorpoint Shorthair kedisinin egzersize büyük ihtiyacı vardır.
  • yumuşak, parlak ve kremsi tüyleriyle büyülüyor.Bu kedi ırklarının farklı kombinasyonları da bulunmaktadır.
  • Göz rengi genellikle mavidir.
  • Colorpoint Shorthair zeki, meraklı ve çok mutlu bir kedi cinsidir. T
  • anımadığı insanlara karşı dostça davranışlarıyla ünlüdür.
  • Sevgi ve ilgiye olan ihtiyaçları ve sahiplerine olan bağlılıkları, diğer hayvanlarla iyi geçinmelerine izin vermediğinden, kendilerine bakan insanlarla paylaşımda bulunamazlar.
  • Çok konuşkan ve geveze kedilerdir.
  • Colorpoint shorthair kedileri sıklıkla miyavlar ve mırıldanır.
  • Yalnızlıktan hoşlanmayan Colorpoint Shorthair kedisi sık seyahat edenlere uygun değildir.
  • Lenfatik karsinomlar, colorpoint shorthair kedilerinde çok yaygındır.
  • İyi beslenmeyle ortalama yaşam süreleri 17 yıla ulaşabiliyor.

5. Balinese

Tarihi

beyaz kedi Bali ırklarının tarihi 20. yüzyılın başlarına kadar uzanmaktadır. 20. yüzyılın başında uzun saçlı ve kısa saçlı Siyam kedi yavruları kendiliğinden ortaya çıktı. Hatta bu cinslerden bazıları Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Siyam kedisi sınıfına bile dahil edilmişlerdir. Ancak Siyam kedisi bu savaş sırasında neredeyse tamamen ortadan kaybolduğundan, cinsin yeniden canlandırılması ve yeniden canlandırılması yılında başladı.Animasyonda bazı melez kediler ve farklı cinsler kullanıldı.

Özellikle Bali cinsine en yakın türlerden biri olarak kabul edilen Angora kedisi kullanıldı. 1940’larda bazı insanlar, yaratılan bu kedilerin eninde sonunda yeni bir kedi türünün ortaya çıkmasına katkıda bulunabileceğine inanıyordu. Yeni oluşturulan tür, Bali cinsi olarak tanımlanmaya başlandı. Siyam cinsine oldukça yakın olan Bali kedileri ismini Bali’den almaktadır.Oldukça renkli bir kişiliğe ve akıcı hatlara sahip olan Bali kedisi cinsi, adını Balili dansçılara benzemesinden almaktadır. Siyam kedilerinin aksine bu cinsin daha uzun bir vücudu, daha ağır kemikleri ve hepsinden önemlisi daha uzun kürkü vardı. 1970’lere gelindiğinde Bali kedileri Amerika’nın büyük bölümünde tanınıyordu.

Tüm kedi kulüpleri Bali kedilerini bünyesine kattı. Balililer meşhur olduklarında yeni bir nesil yaratabileceklerini düşünmüşler ve Colorpoint Shorthair adlı bir kediyle neslin varlığını sürdürmesini sağlamaya çalışmışlar.

balinese kedisi

Balinese Hareketli mi

Kediler yaygın olarak aktiviteleri ve koşmalarıyla tanınır. Ancak bu her kedi için geçerli değildir. Bazı kedi ırkları doğası gereği çok hareketli olsa da bazıları tüm gün uzanıp dinlenmeyi sever. Bali kedisi aktif kedi ırklarından biridir.Evinizde bir Balili göründüğünde bir enerji dalgası hissedeceksiniz. Bu kediler oynamak için yaratıldı. Oynarken yorulsalar bile vazgeçmek istemezler.

Balinese çocuklarla anlaşır

Çocuklu aileler için kedi sahiplenme kararı diğer hayvan severlere göre daha zordur.Bir kedinin çocukla anlaşıp anlaşamayacağı her zaman soru işaretidir. Bali cinsi çocuklarla iyi anlaşır. Çocuklarla yaşama konusunda hiçbir problemleri yoktur ve onlarla iyi arkadaş olabilirler.

 

Balinese Kedisi Nerenin Kedisi?

Adından Bali kökenli oldukları anlaşılsa da aslında Amerika Birleşik Devletleri’nden geliyorlar. Cins standartlarını karşılamayan Siyam yavrularının ayrılıp farklı bir yetiştirme programına yerleştirilmesiyle ortaya çıktılar. Avrupa’da nadir görülmelerine rağmen, 21. yüzyılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde oldukça popüler hale geldiler.

Balinese Kedisi Ne Kadar Yaşar?

Ortalama yaşam süresinin 15-20 yıl olduğunu biliyoruz. Hipertrofik kardiyomiyopati, ilerleyici retinal atrofi ve renal amiloidoz gibi kalıtsal hastalıklar bu cinste biraz daha yaygın olabilir. Bu nedenle sağlık durumunuz önleyici tedaviler ve rutin kontroller yoluyla dikkatle izlenmelidir.

Balinese Kedisi Çok Tüy Döker mi?

Fazla bir şey kaybetmemelisin. Geçiş döneminde kaybedilen tüy sayısı artar.

Balinese Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Bakımı kolaydır, haftada bir kez taramanız yeterlidir. Ayrıca ağız boşluğu ve dişlerin sağlığına da dikkat edilmesi önerilir.

Balinese Kedisi Kaç Yavru Doğurur

Birçok cinste olduğu gibi hamilelik 64 ila 71 gün sürer. Doğumun başlangıcını tahmin etmek için vücut ısısı ölçülür. Bu cins Siyam, Mandarin, Bali ve Oryantal ırklarıyla melezleşebilmektedir.

Balinese Kedisi Kaç Yavru Doğurur

yetişkin kadın hamilelik başına ortalama 4 yavru doğuruyor.Yavru sayısı 1 ile 6 arasında değişebilir; Bu değişiklik kadının sağlık durumuna bağlıdır.

Balinese Nasıl Beslenmeli

Böbrek yetmezliği, kalp kasının kalınlaşması gibi sorunlara neden olabileceği için besin seçimi oldukça önemli. Web sitemizde ihtiyaçlarınıza uygun kedi mamasını bulacaksınız.

 

5 Beyaz Kedi Cinsi

Sizler için 5 beyaz kedi cinsinin genel olarak tanıtımını yaptık. Bir çok beyaz kedi vardır ama sizler için seçtiğimiz bu kedileri umarım tanıtabilmişizdir.   dünyada bir çok beyaz kedi vardır sizlere diğer kedilerden de bahsedeceğiz zaman içerisinde.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir