Havliyo

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Diğer Dostlar
  4. »
  5. Doberman Pinscher Özellikleri ve Bakımı

Doberman Pinscher Özellikleri ve Bakımı

Doberman Pinscher Özellikleri

Doberman Pinscher Tarihi

Doberman Pinschers, 19. yüzyılın sonlarında Almanya’da ortaya çıktı ve öncelikle bekçi köpeği olarak yetiştirildi. Rottweiler, Black and Tan Terrier ve German Pinscher gibi birçok köpek ırkının karışımı olduğuna inanılıyor. Parlak kürkleri, atletik yapıları ve çekici görüntüsüyle, köpekler aristokrat bir görünüme sahiptir. Polis ve askeri işlerde, köpek sporlarında, aile koruyucusu ve rehber köpek olarakta , iyi performans gösteren çok enerjik ve zeki köpeklerdir.

güçlü arkadaşlar cesur , bekçi köpeği ve sevilen aile arkadaşıdır. Koruma köpeği olmasına rağmen genellikle uysal, temkinli ve sevecendir. Korkusuzdurlar ve tehlikeyi hissederlerse ailelerini ve bölgelerini savunurlar. Doberman, ailenin bir parçası olmayı seven köpek ırklarından biridir. Sevdiklerine yakın olmaktan hoşlanırlar ve arkadaşlık sağlam bir şekilde kurulduğunda doğal koruyuculardır. Güzel dostumuz ailesinin çocukları, arkadaşları ve misafirleriyle iyi davranıldığı sürece iyi anlaşır.

Olumlu özelliklerine rağmen Doberman herkese uygun bir cins değildir. Ağırlıkları 60 ila 80 pound arasında olabilir ve hem fiziksel hem de zihinsel olarak son derece aktiftirler. Çok fazla egzersize ihtiyacınız var. Onları doğru bir şekilde sosyalleştirmek, eğitmek ve her gün meşgul olmalarını sağlamak için zaman ayıracak güçlü bir lidere ihtiyaçları var. Daha rahat bir yaşam tarzına alışkın insanlar için bu çok fazla olabilir.

Doberman Pinscher Özellikleri

Doberman Köpeği Özellikleri Nelerdir

Doberman Pinscher köpekleri, belirli temel özelliklere sahip bir ırktır. Ayrıca, yapısal ve karakteristik olarak farklı özellikler sergiledikleri de gözlemlenmektedir. Lütfen bu durumu aklınızda tutun. Doberman köpeklerinin özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Orta büyüklükte olan köpekler, orta boy köpek grubuna aittirler.
  • Kısa ve sert tüyleri vardır. Vücutlarında tüyler eşit oranda bulunur.
  • Doberman köpekleri, en zeki köpek ırkları arasında yer alır.
  • Fur has a single-layered structure.
  • Dominant yapıları vardır. Bu cümlede, “Dominant yapıları vardır” şeklinde bir ifade kullanılmıştır. Bu ifade, yapısı gereği doğrudan ve açık bir şekilde ifade edilmiştir.
  • Doberman köpeklerinin sağlığı, diğer köpek ırklarına kıyasla olağanüstü düzeydedir. Bu köpek ırkı dayanıklı ve sağlıklıdır.
  • Doberman köpekleri, güçlü çene ve kafa yapısıyla tanımlanır.
  • Bir köpek cinsi olan Sahibine ve ailesine karşı koruma içgüdüsü yüksek bir türdür.

 

Doberman Köpeği Karakteri Nasıldır

Doberman köpeklerinin en önemli özelliklerinden biri sadakatleridir. Bu karakter yapısından dolayı en sadık köpek ırkı olarak kabul edilir. Doberman Pinschers, sahiplerine ve aile üyelerine karşı saygı, sadakat, sevgi ve itaat ile karakterize edilir. Sahiplerine nazaran diğer insanlara daha temkinli ve korumacı yaklaşırlar.  Doberman Pinschers diğer köpeklerle biraz mesafeli anlaşmaktadır.

Bu durumun yaşanmaması için Doberman Pinschers’ın çocukluk döneminde diğer hayvanlarla ve insanlarla sosyalleşmesi gerekmektedir. Doberman’ın çocuklara karşı orta derecede dost canlısı olduğu söylenebilir. Doberman Pinscher köpekleri yüksek düzeyde zekaya sahiptir ve kısa sürede eğitilir.

Ancak antrenman yaparken alfa rolünü üstlenmelisiniz. Çünkü Dobermanlar alfa rolünü üstlendiklerinde komutlarınıza uymak zorundadırlar.Bu nedenle itaat eğitimine küçük yaşta başlamalı ve eğitim sırasında alfa siz olmalısınız. Doberman Pinscher’lar yüksek zekaları nedeniyle kısa sürede eğitilirler. Doberman Pinschers sadık, korkusuz ve cesur bir karaktere sahiptir.

Doberman  Pinschers, sahiplerine ve diğer aile üyelerine karşı sadık ve koruyucudur. Bu köpek cinsinin ailesini koruma içgüdüsü vardır ve dışarıda daima temkinlidir. Doberman’ın koruyucu ve temkinli tavrının saldırgan bir tavra dönüşmemesi için yavruluk döneminde hem diğer hayvanlarla hem de insanlarla sosyalleştirilmesi gerekir.

Doberman dışarıdan tehdit edilmediği ve saldırıya uğramadığı sürece nazik, sevecen ve iyi huylu bir karaktere sahiptir. Doberman köpekleri sahipleri ve aile bireyleri ile vakit geçirmeyi ve birlikte eğlenmeyi çok severler.

Doberman bakımı

Doberman Hangi Ülkenin Köpeği

Doberman, Almanya’da bulunan köpek ırklarından biridir. Yetiştirme 19. yüzyılda Almanya’da başladı. köpek yetiştiricisi Karl Friedrich Louis Dobermann tarafından farklı köpek ırklarının melezi olarak yetiştirildi. Doberman iyi bir bekçi, koruma ve polis köpeği olarak kullanılır ve Alman kökenli bir cinstir.Ayrıca köpek tasmalarının da pek çok seçeneği bulunmaktadır ve dilediğinizi seçebilirsiniz.

Doberman Özellikleri ve Bakımı

Dobermanlar güçlü, zeki ve sadık köpeklerdir. Atletizmleri, keskin zekaları ve şefkatli doğalarıyla tanınırlar. Düzenli egzersiz, zihinsel uyarım ve sağlıklı beslenme, Dobermanların   mutlu ve dengeli  bir yaşam sürmeleri için önemlidir. Kısa kürkü sayesinde bakımı kolaydır. Ayrıca sosyalleşme ve erken eğitim, olumlu davranışların geliştirilmesine katkıda bulunur. Bakımının yanı sıra köpek tasması seçerek onu daha mutlu ve daha özgür hale getirebilirsiniz.

Doberman Bakımı Nasıl Yapılır

Dobermanlar, tüylerini dökmedikleri için evde yetiştirilebilen bir cinstir. Ancak en sağlıklı ortam yine de açık ve geniş bir alandır. Dobermanlar, sahiplerine olan aşklarından dolayı sahipleriyle birlikte devamlı dolaştıklarından, bu durum engellenmemelidir.

Ardından, üzüntülerini yemek yemeyerek açığa çıkarır ve sonunda hasta olurlar. Haftada en az bir kez yıkanmaları gerekmektedir, böylece kokuları önlenir. Onlar da düzenli olarak taranmalıdır.

Kuyruk ve kulakları yasak olmasına rağmen yavruyken kesilerek şekillendirilir, böylece görüntüsü daha da muhteşem hale getirilir. Tırnaklar kesilmelidir. Kulak temizliği her gün özenle yapılmalıdır. Ruh sağlığını dinç tutmak için neden sonuç ilişkisine bağlı aktiviteler yapmak önemlidir.

Doberman gibi yemek yemeyi seven köpekler, komutlarla beslemek ve bakım yapmak için hazırlanmalıdır. Bir hayvanın bakımında dikkate değer en önemli husus, sahibinden sürekli sevgi ve ilgi talep etmesidir. Bu sevgi sayesinde enerjik ve mutlu hissedilir.

Doberman Pinscher Özellikleri ve Bakımı

Doberman Pinscher Çocuklarla İlişkisi

Doberman cinsi diğer köpeklerle pek anlaşamaz. Aynı şekilde yabancılarla da anlaşamaz. Bazıları tüm aileyi kapsayabilirken, bazıları yalnızca bir sahibi kapsayabilir. Baskın bir köpek olsa bile kişilik farklılıkları olabiliyor. Doberman’ın özelliklerini dikkatlice analiz etmeniz ve ardından satın almaya karar vermeniz gerekiyor. Köpeklerle ve yabancılarla pek anlaşamasa da diğer hayvanlarla ilişkisi orta düzeyde sayılabilir.

Tehdit edilmediği sürece agresif davranmaz. Çocuklara biraz mesafeli olabilir ama onlara zarar vermez. Ancak çocuklarla yalnız bırakılmamalıdırlar. Ayrıca çocukları koruma konusunda da oldukça iyidir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir