Havliyo

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Irkları
  4. »
  5. Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo

Pomeranian diğer köpek ırkları gibi büyür. Ancak bu büyümenin çok fazla olmasını beklemeyin. Genetik yapısı küçük ırkların karışımını gösterir. Küçük bir Pomeranian Booand’ın vücut ağırlığı yaklaşık 3-5 kg’dır​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ve#039; Uzunluğu erkeklerde 18-30 cm, dişilerde 18-30 cm; Ortalama ömrü 13-16 yıldır. Çok küçük ve oldukça tüylü bir cinstir. Yüzleri farklı; bazıları tilkiye, bazıları oyuncak ayıya benziyor.

Kahverengi, turuncu ve siyah en yaygın renklerdir: Nadiren iki rengin aynı anda bulunmasıyla Pomeranian güzelliğiyle kalplerimizi fetheder. Ancak rengi ne olursa olsun tatlılığından hiçbir zaman şüphe duyulmamıştır.

Pomeranian Boo Tarihi

Pomeranian, Arctic Spitz ailesinin küçük üyesidir. Pomeranian’ın ataları arktik kızak köpeklerinden gelmekte. Pomeranian’ın atalarının günümüze göre daha iri ve büyük olduğu biliniyor. Pomeranian’ın şu anki küçük boyutuna nasıl, ne zaman ve nerede küçüldüğü bilinmiyor.
1761 yılında Mecklenburg-Strelitz Prensesi Sophie Charlotte, İngiltere’ye giderken yanına “Phoebe” ve “Mercury” adlı iki beyaz köpeği aldı. Cinsin olası atası Alman Spitz, İngiltere’ye getirildikten sonra “Pomeranian” olarak adlandırıldı. 13-14 kilo ağırlığındaki Pomeranian cinsi ilk olarak İngiltere’ye getirildi. Bu beyaz köpekler Japon Spitz cinsine daha çok benzemektedir.

Takip eden senelerde Kraliçe Victoria iktidara geldi ve 64 yıl boyunca 15’ten fazla ırk yetiştirdi. İngiliz Köpek Kulübesi Kulübü, Pomeranian cinsini 1870 yılında tanıdı ancak yine de halkın beklenen ilgisini göremedi. Kraliçe Victoria, 1888 yılında İtalya’ya yaptığı gezi sırasında ilk olarak “Marco” adında 5 kiloluk bir Pomeranyalıyı görmüş ve onu İtalya’dan İngiltere’ye getirmiştir. Küçük ve hafif Marco, Victoria’ya ilham veriyor. Pomeranya ırkının popülaritesi bu geziden sonra artmadı, 1900 yılında Pomeranya ırkı AKC tarafından tanındı. Köpekler İngiltere’de, Amerika’da ve daha birçok ülkede insanları büyülemiştir. Popüler evcil hayvanlar arasında yerini almıştır.

Bu köpekler 1900’lü ve 1930’lu yıllarda giderek daha popüler hale geldikçe, İngiliz yetiştiriciler cinsi küçültmeye çalıştı. Bu nedenle cins standartları başlatıldı. Bu çalışmalar sayesinde cins daha da çeşitlendikçe Pomeranyalılar geniş bir renk yelpazesine ulaştı. Oldukça popüler olan Pomeranian, tarihteki ünlü kişilerle de arkadaşlık kurmuştur. Pomeranyalı olan bazı insanlar; Kraliçe Victoria, Marie Antoinette, Emile Zola ve Wolfgang Amadeus Mozart…

Pomeranian Boo

Pomeranian (Boo) Fiziksel Özellikleri

Pomeranyalıların kama şeklinde kafaları ve dik kulakları vardır. Bazı sahipler yüzlerini tilkilerin yüzlerine benzetiyor. Bazı sahipler bunu bir bebeğe benzetiyor. Koyu, badem şeklindeki gözleri zeka ve merakla parlıyordu. Burunları koyu olabileceği gibi kürkleriyle aynı renkte de olabilir.Pomeranyalılar çeşitli renklerde gelir. Kırmızı, turuncu, beyaz, krem, mavi, kahverengi ve siyah en yaygın olanlardır. Boo’lar tüylüdür, çift katmanlı kürklerinin düzenli olarak fırçalanması gerekir.

  • Beden: Boo’nun boyu 20 cm’dir.
  • Ağırlık: 2 – 3.Yaklaşık 6 kg ağırlığındadırlar.
  • Kişilik: Akıllı, girişken, şakacı, aktif. Renk: Beyaz, siyah, turuncu.
  • Eğitim: Dikkat ve sabırla eğitilebilir.
  • Bekçi köpeği ‘nin özellikleri: Yabancılardan hoşlanmayan ve sık sık havlayan bir köpek cinsidir.Bu özellikleri onu iyi bir bekçi yapar. Ama bazen havlamayı ne zaman bırakacağını bilemez. Bu yüzden onlara emir üzerine havlamayı bırakmaları konusunda eğitim vermek iyi bir fikirdir.
  • Egzersiz : Pomlar çok fazla enerjiye sahiptir ve yürüyüşe çıkmayı severler.

Pomeranian Boo Egzersiz

Pomeranian aynı zamanda refakatçi köpek olarak da bilinir. Gün içerisinde aile bireyleri ile vakit geçirmekten, kısa yürüyüşlerden, koşmaktan ve oyun oynamaktan hoşlanırlar. Apartman yaşamına kolaylıkla uyum sağlarlar. Hem evde hem de dışarıda egzersizlere katılmaktan keyif alırlar. Kapalı alanda oyun sırasında Pom’un sağlığı açısından zıplama, sandalye veya nesnelerin üzerinden atlama gibi hareketlere izin verilmez.Bu sıçramalar sırasında hassas eklemler veya kemikler zarar görebilir.

Açık hava etkinlikleri sırasında Pom’unuzun sizin tarafınızdan denetlendiğinden emin olmalısınız. Göz açıp kapayıncaya kadar buldukları deliklerden kaçmayı ve bir yere tırmanmayı başardılar. Ayrıca dışarıdan bazı tehlikeler de gelebilir. Yırtıcı kuşlar, tavşanlar, kediler ve farklı cins köpekler minik Pomeranian’a zarar verebilir. Gün içerisinde 30 dakikalık aktivite ve 500 ila 800 metrelik kısa bir yürüyüş ona yetiyor.

Pomeranian Boo Egzersiz

Pomeranian Boo’nun Davranış Özellikleri

Pomeranian Bou’nun davranış özellikleri merakla karakterize edilir. Yani çok zeki hayvanlardır. Onlar için öğrenme adeta bir oyun gibidir, küçük çocuklar gibi onlar da sahiplerinin sürekli ilgisini beklerler. İstediklerini alamadıklarında sevimli ama somurtkan gibi huysuz davranışlar sergilerler.Yani eğer bir Pomeranian Boo’ya sahipseniz onun dikkatini asla eksik etmemelisiniz.

Pomeranian Boo’ların birçok kişilik özelliğinin yanı sıra bir diğer özelliği de çok inatçı olmalarıyla bilinmesidir. Bu sevimli köpekleri asla hoşlanmadıkları bir şeyi yapmaya veya yapmaya zorlayamazsınız. Ayrıca birbirleriyle pek bir şey paylaşmıyorlar. Sizden tek istedikleri ilgi ve şefkattir.

Eğer Pomeranian Bou’yu evinizde besliyorsanız, onu havlamayı eğitmeniz gerekir. Aksi takdirde komşularınızın şikayet edebileceği konusunda sizi uyaracağız. Çünkü kapıyı çaldığınızda havlamaya başlayacaklardır. Bu nedenle Pomeranian Boo köpeği dostlarımıza eğitim vermeniz gerekebilir. Küçük görünmelerine rağmen diğer büyük hayvanlara karşı saldırgan olabilirler.Kısacası koruyuculara çok benziyorlar.

Yemek konusunda çok katılar. Özellikle Pomeranian’ın tükettiği günlük yiyecek miktarı büyük farklılıklar göstermektedir. Onları çok fazla beslememelisiniz ama yeterli miktarda yiyecek vermelisiniz.

 

Pomeranian Bakımı

Pomeranian’ın kürkünün bakımı her zaman en önemli öncelik olmalıdır. Boyutlarının çok küçük olması nedeniyle Pomeranian Boo cinsinin ev dışında beslenmesi uygun değildir. Pomeranian Boo bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar:

  • Pomeranian Boo bakımında ise tüylerinin haftada en az iki kez fırçalanması yeterlidir. Ancak kürkünü fırçalarken baştan arkaya doğru fırçalamayı unutmayın.
  • Pomeranian Bou’nun özelliklerinden dolayı kürkü bazen kötü bir koku yayabilir.Bunu önlemek için bebek pudrası kullanabilirsiniz. Tozun boya üzerine dökülüp birkaç dakika sonra fırçalanması kokuların giderilmesi için yeterlidir.
  • Pomeranian Boo’nun bakımında en önemli konulardan biri diş bakımıdır. Haftada en az iki kez dişlerinizi uygun ürünlerle fırçalayıp temizlemelisiniz.
  • Tırnaklarınızı düzenli olarak kesmelisiniz.Köpeğinizin tırnaklarını, büyüme durumuna göre ayda bir veya iki kez kesmelisiniz.
  • Pomeranian Boo köpeğinizi en az 4 ila 6 hafta yıkamanız yeterlidir.
  • Tüy dökme mevsiminde biraz daha kuvvetli bir şekilde tüy dökebilirler. Bu sezon onları daha sık fırçalayabilirsiniz. Pomeranian Boo ‘nin fiyatı köpeğin sağlık durumuna bağlıdır.

Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo Karakter Özellikleri

Pomeranian Boo’nun özellikleri, onları benimsemek isteyen insanlar tarafından talep ediliyor. Köpeklerin birbirleriyle çok güçlü bağları olduğu bilinmektedir.  Pomeranya köpekleri sıcak ilişkilerde iyi değildir. Özellikle büyük köpeklere karşı oldukça gergin bir tavırları vardır. İnsanlarla ilişkileri köpeklerle olan ilişkilerinden daha iyidir.Aşina oldukları ortamın dışındaki kişi ve mekanlara mesafeli bir yaklaşım sergilerler. Evcil köpek cinsine ait olmalarına rağmen biraz farklı özelliklere sahiptirler.

Bu tarz farklılıklarından dolayı insanlar fiyat araştırması yaparak Pomeranian Boo yetiştirmek istemektedir. Dikkate bağımlı olan bu köpekler en aktif ırklardan biridir. Pomeranyalılarla yakın ilişki kurmak kolaydır ve sık sık oyun ve ilgi göstermeyi gerektirir.Zeki köpekler oldukları için sahiplerinin eğitim konusunda herhangi bir sorunu olmayacaktır. Küçük köpekler oldukları için koruma içgüdüleri diğer köpek ırklarına göre oldukça zayıftır. Köpeklerin istediği şey sevgi ve ilgidir.

 

Pomeranian Boo Fotoları

pomeranian kopek kişilik özellikleri

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir