Havliyo

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Bakımı
  4. »
  5. Köpeklerde Hamilelik Belirtileri

Köpeklerde Hamilelik Belirtileri

köpeklerde hamilelik belirtileri

Köpeklerde Hamilelik Belirtileri

Köpeklerde Hamilelik , Çok özel ve dikkat etmemiz gereken bir bloğ yazısına hoş geldiniz. Sizden ailenizden birey olarak sevdiğinizin köpeklerin çiftleştirme zamanı geliyor ve gelmektedir.  Çiftleştirdikten sonra sahiplerine çok özel bilgiler ve görevler düşüyor .  Dişi köpek sahipleri çiftleştirdikten sonra köpeklerinin hamile kalıp kalmadıklarını merak ederler.

Bu uzun ve heyecanlı bir bekleme süresidir. Köpeklerinizi çiftleştirdikten sonra  bir takım değişiklikler  görebilirsiniz buda köpeğinizin hamilelik belirtilerinden olabilir. İyi gözlem ve hamilelik belirtilerini takip ederseniz kafanızda ki bu sorunun aydınlatılması için yeterli olacaktır.

Köpekleriniz gebelik şu şekillerde öğrenebilir ve doğru metotları kullanarak , Hormon testleri, Ultrasonografi gibi testler yaparak emin olabilirisiniz.  Bir çok köpek sahibinin tecrübesi sayesinde bunlara gerek kalmadan da testlere ihtiyaç duymadan hamilelik belirtilerine göre teşhis koyabiliyorlar. Bir köpekte hamileliğin belirtileri ortalama 40. güne kadar fiziksel belirtilerini göstermezler. bu süre zarfında köpeğinizde karın bölgesinde belirgin şekilde genişlemeye başlar ve yaklaşık  3 (üç) hafta boyunca bunu yapmaya devam eder.. Meme uçları da büyüyecek ve hamileliğin son haftasında süt sızdırabilir.

hamile kopek beslenmesi

Hamile Köpek Davranışları

köpeklerde  hamilelik  Belirtileri sonrası  Davranışlarında bir farklılık görebilirsiniz sizlere en net şekilde bunları anlatıp sizlere rehberlik ederek ne gibi davranışlar görebilirsiniz onu yazacağım.  Hamile olan köpeklerin belirtileri köpekten köpeğe belirtileri farklılık değişkenlik gösterebilir.   Hamile olduğunu anladığınız anda köpeğinizin kimin zaman davranışlarında zorda olsa gebelik döneminden daha fazla sevgi  dolu olabildiklerini yada huzursuzlanabildiklerini görebilirsiniz.

Köpeğinizin hamile olduğunun bir başka belirtisi ise kendine yuva oluşturmaya yönelik davranışları gözlemleyebilirsiniz. Hamile köpeklerin odak sorunları olabilir ve bunu görebilirsiniz.  Bazı köpekler sakinlikleri ile tanısan bile hamile olduklarında  aşırı derecede  haraketli oldukları dikkatinizi çekebilir. hamileliğin ilerleyen süreçlerinde  huysuzlaşmada olabilir.  Ve bazı şu davranışları da görebilirsiniz her zamankinden daha fazla sabırsız ve huysuz rahatsız edici davranışları da görebilirsiniz.  ve bu hamilelik süreçlerinde kendilerinin rahatsız edilmeyecek ortam yuva araması devam eder. Fizyolojik ve psikolojik değişimlere daha kolay adapte olmaları sağlanabilir.

 

Köpeğimin hamile olduğunun belirtileri nelerdir?

Köpeklerde hamilelik  önemli bir etkendir  belirtileri ise aşağıda yer almaktadır.

  • Kilo almak.
  • Şişmiş karın.
  • İştah değişikliği.
  • Daha kolay yorulur.
  • Sinirlilik ya da Daha sevecen
  • Kusma (ilk birkaç hafta içinde)
  • İştahta azalma (ilk birkaç hafta)
  • Memelerde büyüme
  • Genital organda şişlik

 

Köpeğim ne kadar süre hamile kalacak

Köpeklerde ortalama gebelik süreleri 62 gün olarak söyleyebiliriz. Bazı hamilelikler  1 hafta gibi kısa yada 1 hafta kadar uzayabilir. Bazı köpek ırklarında gebelik süreleri küçük farklılıklar gösterebilir. En önemli faktör Hamilelik süresinde yavru sayası daha büyük bir faktördür.

Köpeğimin hamilelik kontrollerine ihtiyacı var mı?

Her insanın olduğu gibi köpeklerimizin de doğuma kadar veteriner kontrolleri yapılması sağlığı açısından önemlidir. Doğum öncesi tarama köpeğinizin yavru sayısı ve hazırlıklarını önceden plan yapabilirsiniz.

Köpeğim doğum anında nasıl olacak?

Hamileliğin son birkaç gününde köpeğinizin vücut şeklinde değişiklikler fark edebilirsiniz. Bunun nedeni yavruların doğum kanalına doğru hareket etmeye başlamasıdır. Vücut ısısı düşecek ve çok huzursuz olacaktır. Adımlarını kısalttığını ve nefes sayılarında artışı görebilirsiniz, bu doğumun yaklaştığının kesin bir işaretidir. Yavrular, genellikle 30-60 dakikalık aralıklarla, birer birer dünyaya gelirler. Yavrular arasında daha uzun boşluklar varsa, doğum 24 saatten uzun sürerse, derhal veteriner yardımı almalısınız. Ciddi bir sorun olduğunun işareti olabilir.

Köpeğimin 1 hafta sonra hamile olup olmadığını anlayabilir miyim?

köpeğinizde ilk 1 hafta hamile olup olmadığını anlamak  biraz zordur. fazla bir değişiklik göstermeyebilir. Bu süreçte 1 hafta gibi sürede köpeğiniz  biraz kilo alsa da fazla fark edemeyebilirsiniz. Sabah bulantısı bazı köpeklerde etkileyebilir.  Buda Hormon Değişikliklerinden dolayı kaynaklıdır.

Köpek ne zaman hamile kalır?

Köpeklerde hamilelik belirtileri  kızgınlık dönemi köpeğinizin  kızgınlık dönemi sırasında  en doğurgan olduğu zaman kızgınlık girdikten sonra yaklaşık olarak Dokuz veya On gün sonrasıdır. döngünün sonuna kadar hamile kalabilir. Kısaca; reglinin 7. gününde çiftleştirmek en doğru zaman olacaktır.

hamilelik belirtileri neler

Hamile Köpek Nasıl Muayene Edilir?,

Köpeklerde hamilelik Yukarıda ki yazılarımızı özenle okuyarak buraya kadar geldiyseniz şimdide hamile köpeğinizin  nasıl muayene edilir ondan bahsedelim.  Köpeğinizin hamilelikleri boyunca dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Gebelik sürecinde  takip etmek köpeğinizin ve sizin için önemli bir rol oynar.  Gebelik sürecinde  olumsuz bir durumun önüne önceden geçebilir ve tedbir alabilirsiniz. belki onun ya da yavrularının hayatını kurtaracak bir hamle olacaktır.

Köpeğinizin Hamileliğinden emin olduğunuz da  köpeğinizi  muhakkak belirli aralıklarla veteriner kontrolünden geçirmelisiniz. Gebelik süreci boyunca Köpeğinizin büyüyen göbeğini elinizle kontrol edebilirsiniz.  Eğer ki biraz bilginiz var ise göbeğinizin üzerine hafif bastırarak anormal bir durum var mı yok mu anlamaya çalışabilirsiniz.

Örneğin köpeğinizin karnına hafif bastırmada bile köpeğinizi rahatsız olup geri kaçıyorsa veya canı yandığını hissediyor görüyorsanız size anlatmak için bir ses çıkarıyorsa onu Veteriner hekiminize götürmelisiniz.  Ayrıca tüylerinde veya cildinde anormal bir durum varsa da veterinere götürerek kontrol edip muayene ettirmelisiniz.

Hamile Köpeğimin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Köpeklerin hamilelikte beslenme şekilleri

Son olarak sizlere hamile köpeklerin Bakımı  Süresinde nelere dikkat etmelisiniz, gebelik süreci ve yavrularının gelişimi için önemlidir.  Hamilelik dönemi köpekler için stresli ve yorucu olabilmektedir. Doğru bakım  ve köpeğin gebelik süresi iyi geçmelidir.

 

Hamile olan köpeğin bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir:

  • Hamile köpeklerin beslenmesi yeterli düzeyde olmalıdır.
  • Köpeklerin su tüketimi yeterli olmalıdır.
  • Günlük yapılacak kısa yürüyüşler köpek için iyi olabilir.
  • Köpeklerin dinlenebilecekleri alanları olmalıdır.
  • Hamile köpeklerin kontrolü veteriner hekim tarafından düzenli bir şekilde yapılmalıdır.
  • Köpeklerde hamilelik süreci yakından takip edilmelidir.
  • Veteriner hekimin önerdiği besin planına uyum sağlanmalıdır.
  • Sevildiğini hissettirmek ve ilgilenmek, onlara iyi gelir.

 

Köpeklerde hamilelik konumuz burada son bulmaktadır aklınız takılan soruları yine bizlere yorum olarak atabilir diğer hayvan severlerle paylaşabilirsiniz bu durumu.  köpeklerde hamilelik  konumuzda eksiklikler var ise affola sizlere en net bilgileri paylaşmak istedik.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir